maandag 5 maart 2012

even mijn GBP verhaal

Als eerste bedankt voor jullie beterschaps wensen en reactie's. Van sommige zelfs een kaartje ontvangen dat is helemaal leuk. Voor degene die het wil weten zo is het mij de afgelopen paar dagen vergaan:

Mijn gatric Bypass ingreep heb ik afgelopen vrijdag 2 maart gehad. vrijdag ochtend om 6.00u nog even op de weegschaal gaan staan en die gaf 129kg aan. een mooi rond getal. Daarna de auto in om op tijd in het rijnstate ziekenhuis te zijn. parkeer plekken genoeg dus om 7.00u stond ik al in te checken. van te voren ook nog even bloedprikken en ik kwam al een paar groeps genootjes en bekende tegen. Daarna kregen we een uitleg over hoe en wat en kregen we een bed toegewezen. Daarna duurt wachten lang want ik was pas om 13.30u aan de beurt. Mijn man heb ik op een gegeven moment naar huis gestuurd want wat moet hij daar doen, dat werkte eigenlijk alleen maar op mijn zenuwen. Heb samen met mijn groeps genootje Irene gezellig 5 uur lang zitten kaarten Om 11.30u mijn medicatie ingenomen en om 13.00u ,mijn super sexy operatie schort, onderbroek en sokken aan gedaan. Om 13.20u nog even naar huis gebeld en toen kwamen ze me al halen. In de wachtruimte hebben ze het infuus aangebracht naar 5x verkeerd prikken zat hij eindelijk. daarna nog wat vragen beantwoorden op de OK en daar ook nog even met dokter Aufenacker gesproken omdat ze tot op het moment van opereren nog niet wisten of het een gastric bypass of een gastric sleeve operatie zou worden. Volgens hem ging een Gastric Bypass wel lukken. Eenmaal op de verkoeverkamer (schrijf je dat zo ???) kwam hij nog even aan mijn bed "Mw Kuster...........we hebben gewoon een GBP gedaan hoor slaapt u maar weer lekker verder" Dat vond ik wel even fijn.

Daarna de dag heel slaperig en duf doorgebracht. Heb net mijn man nog even gezien en daarna weer ingedommeld. Tot ongeveer 01.00u en daarna was ik klaar wakker. een bed dat om het uur oppompte en de bloeddruk meter die ook om het uur je bloeddruk opnam. Ook moest ik om de anderhalf uur naar de wc en kon ik gelukkig even lopen.

Om 6.00u had ik het wel gehad en toen moesten we gaan eten.................pfff maar het ging best goed. begonnen met een optimel vla en een bouillionnetje en smiddags een fruit moesje..........s'avonds een stukje (lees gepureerd) zalm met aardappel puree en sperzie bonen. Dat ging allemaal goed dus we mochten naar huis. Eigenlijk pas om 19.00u maar om 17.45u mochten we gaan. Nu dus weer lekker thuis en geloof het of niet al 2.6kg lichter

5 opmerkingen:

 1. Als je het snel achter elkaar leest dan valt het alles mee.......maar al met al is het toch een hele ingreep. Doe het rustig aan.
  Groetjes Fieneke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Debby,

  wat geweldig dat je er zo open over schrijft! En dan 2,6 kilo kwijt. Wauw. Dat geeft een goed gevoel, vooral in je hoofd, he/

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @Gerjanne: Ik wil er juist open over zijn want sommige mensen vinden het een taboe om er over te praten of schamen zich voor deze stap. en dat doe ik absoluut niet ik heb dit voor mijn gezondheid gedaan en iedereen mag dat ook gewoon weten.

  bedankt dames voor jullie reacties

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Debby,

  Heel moedig van je om er over te schrijven.
  Zo zie je maar hoe sterk jij bent.

  liefs Ma.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. en vertel je hier ook hoe het verder met je vergaat?
  wat het afvallen betrefd, heb je spijt van de operatie?

  BeantwoordenVerwijderen

Bedankt dat je een berichtje bij mijn creatie achter laat. vind het altijd erg leuk om te lezen. je reactie maakt bloggen voor mij nog leuke

Liefs Debby -xx-